Purentakivut

Purentaviat ovat yleisiä ja niitä esiintyy kaikenikäisillä. Purentavika voi aiheuttaa monenlaisia kipu- tai toimintahäiriöitä hampaiden tai leukanivelten ja puremalihasten alueella.

Purentavika oireilee monin tavoin

Päänsärkyä – hampaiden kulumista – niska- ja hartiakipua – hampaiden aristelua – leukanivelten naksumista – migreeniä

Virheellinen purenta voi aiheuttaa monenlaisia kipu- tai toimintahäiriöitä hampaiden tai leukanivelten ja puremalihasten alueella. Puremalihakset ja leukanivelet joutuvat tekemään ylimääräistä työtä etsiessään leuoille sopivaa asentoa, jolloin ne kuormittuvat ja kipeytyvät.

Purentaviat ilmenevät usein päänsärkynä, leukanivelten naksumisina sekä niska- ja hartiaseudun oireina. Hampaiden kuluminen, aristaminen sekä hampaiden ja paikkojen lohkeaminen ovat myös tavallisia purentavikojen oireita. Myös osa migreeneistä on purentaperäisiä.

Yleensä vaivat johtuvat hampaiden öisestä narskuttelusta tai hampaiden puremisesta yhteen päiväaikaan. Stressi ja jännitystilat pahentavat narskuttelua. Seurauksena voi olla univaikeuksia, jotka osaltaan pahentavat stressiä. Purentaviat kannattaa hoitaa, sillä ne vaikuttavat myös yleiseen elämänlaatuun.

Pärlan Hammaslääkäreillä on käytössä Suomessa vielä harvinainen T-Scan digitaalinen purennan analysointilaite.

T-scan analysointilaitteen ja pitkän asiantuntemuksen ansiosta purennan arviointi ja hoidon suunnittelu siirtyvät aivan uudelle tasolle.

Potilas puree paperinohueen sensoriin ja ohjelmisto analysoi tulokset havainnolliseksi ja selkeäksi grafiikaksi. Purennasta saadaan 3-ulotteinen digitaalinen kuva ja video välittömästi mittauksen jälkeen. Asiantuntemuksen ja uusimman tekniikan avulla purenta saadaan rakennettua oikeaan asentoon.

Lähes kaikkien potilaiden oireet ovat vähentyneet tai poistuneet kokonaan.

Ota yhteyttä, niin selvitämme sinun tilanteesi.